ik eet lekker
GEZOND

Ik doe mee bij me thuis

Meedoen aan Donderdag Veggiedag is eenvoudig. Gewoon één dag in de week vlees en vis aan de kant schuiven en voor lekkere veggie alternatieven kiezen. Meer is er niet nodig om gezond te eten, het klimaat te helpen en je super te voelen.

Heb je nog nooit veggie gekookt en weet je helemaal niet waar te beginnen? Geen nood, EVA helpt je op weg. Stap voor stap

Je vindt hier ons workshopaanbod


Aan de slag

Download hier de Veggie Starterskit, met 10 tips en opdrachtjes om gezond en vooral lekker plantaardig te eten! Ontdek hoe lekker en gemakkelijk het is met de checklist.


Met dagmenu’s, een overzicht van de beste vegetarische producten en wat je er allemaal mee kan doen, tips over hoe je je huisgenoten kan overtuigen van je goede voornemens en nog zoveel meer!


Lekker samen feesten

Download hier de brochure Lekker samen feesten, met lekkere recepten en handige tips om een lekker duurzaam veggie feest te organiseren.


Schrijf je in de voor de wekelijkse nieuwsbrief

en ontvang gratis een lekker en eenvoudig recept, productinformatie en andere veggie culitips.

Op zoek naar nog meer info over vegetarische voeding? Dan moet je bij EVA zijn!

 • Het EVA Magazine is het enige magazine in Vlaanderen dat vol staat met plantaardige recepten, kooktrucjes, gezondheidsinfo, interviews en shoptips.
 • Op www.evavzw.be/publicaties vind je Veggieplannen, gidsen en ander gratis publicatiemateriaal.
 • In de restaurantdatabase kan je de meest veggievriendelijke restaurants van Vlaanderen en Brussel raadplegen
 • Uw contactpersoon


  Melanie Jaecques

  Steendam 82-84
  9000 Gent
  09 329.68.51


  melanie@evavzw.be
  www.evavzw.be

  Zij doen al mee

  • Wilfried Vandeputte
   Ik eet éénmaal per week veggie omdat ik aan mijn gezondheid denk!Wilfried Vandeputte - 70 jaar, Kortrijk
  • Erwin Verdoodt

   ​Acht jaar geleden ben ik vegetarisch gaan eten door mijn partner die al vegetariër was. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het is heel lekker, goed voor het milieu en natuurlijk ook goed voor de dieren. 

   Erwin Verdoodt - 56 jaar, Ortho
  • Catherine Morel

   Donderdag Veggiedag is een superleuk spel! Het doel is zo weinig mogelijk mensen- en dierenleed te veroorzaken, en je kan heerlijke smaken, een betere gezondheid, én een schoner milieu winnen. Waarom zou ik niet meespelen?!

   Catherine Morel - 29 jaar, Gent
  • Angar Veerkamp
   "Met de door EVA aangeboden recepten zijn er in mijn huis steeds meer dagen in de week een veggiedag. Dank voor de inspiratie!"Angar Veerkamp - Amsterdam
  • Annemarie
   Ik wist niet dat je met groenten zo’n lekkere dingen kon doen. Vanaf nu eet ik minstens één keer per week vegetarisch.Annemarie - 36 jaar
  • Isabelle

   Ik heb door mee te doen aan Donderdag Veggiedag al heel wat nieuwe recepten ontdekt. Gezonde gerechten die ook door mijn zoontjes goedgekeurd worden. Super!

   Isabelle - 31 jaar
  • Laure

   Ik vind het belangrijk om iets voor het milieu te doen. Door één keer in de week geen vlees of vis te eten, draag ik mijn steentje bij. Bovendien is het nog lekker ook.

   Laure - 26 jaar