recept van 29 nov.

Appeltaart

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • 250 gbloem
  • 120 mlplantaardige melk
  • 50 gsuiker (eventueel meer naar smaak)
  • 50 mlplantaardige olie
  • 4 appels (gewassen, bij voorkeur bio)
  • een snuifjezout
  • 10 gdroge gist
  • kaneel (naar smaak)
Bereiding

  1. Schil en rasp de helft van de appels.
  2. Meng de droge ingrediënten. Voeg de plantaardige melk toe en roer goed.
  3. Voeg vervolgens de olie toe en meng. Voeg tot slot de geraspte appel toe en meng.
  4. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm.
  5. Snijd de tweede helft van de appels in fijne plakjes en duw ze gedeeltelijk in het deeg.
  6. Strooi de kaneel en suiker over het mengsel.
  7. Bak ongeveer 20 minuten op 180 °C. Prik met een satéprikker of het uiteinde van een mes in de cake. Als de punt droog terugkomt, is de taart klaar.
  8. Laat afkoelen alvorens te serveren.

Andere recepten