recept van 20 apr.

Beet salad in a jar met pesto

Ingredienten (2 persoNEN)


  • Voor de pesto:
  • Voor de salade:
  • 2 grote handenvolbasilicum
  • 1kleine komkommer, in blokjes of reepjes
  • 4 elpijnboompitten, rauw of licht geroosterd
  • 1 grote gekookte rode biet, in blokjes of reepjes
  • 4 elolijfolie
  • 1 bokaal of bliklinzen, goed gespoeld (350 g)
  • 2 elcitroensap
  • 2 grote handenvolspinazie of ander bladgroen
  • 1,5 eledelgistvlokken (optioneel)
  • 1 handvolwalnoten, grof gehakt en eventueel licht geroosterd
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
  • alfalfakiemscheuten (optioneel)
Voor de pesto:

  1. Doe de basilicumblaadjes in een kleine keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix fijn.
  2. Voeg de pijnboompitten, de olijfolie, het citroensap en eventueel de edelgistvlokken toe. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Mix opnieuw.
  3. Proef en voeg eventueel extra kruiden toe.
Voor de salade:

  1. Neem een grote bokaal en voeg een flinke portie pesto toe op de bodem. Begin altijd met je dressing zodat de groenten mooi krokant en fris blijven.
  2. Voeg daarna de linzen, de komkommer, de rode biet, het bladgroen en de walnoten toe.
  3. Werk eventueel af met kiemscheuten.
  4. Tip: Je kunt deze salade perfect 's avonds voorbereiden om hem de volgende ochtend mee te nemen.

Tips:

  • Dit is een recept van Julie uit haar boek Easy vegan met Julie.
  • Interesse in het boek van Julie? EVA-leden die het boek via deze link bestellen krijgen 10% korting en gratis verzending. Voeg de kortingscode 'vegetarisch' toe in je winkelmandje, druk op '+' en je kunt je bestelling afronden.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten