recept van 26 jul.

Bloemkoolchocoladecake

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 3/4 cup bloem
  • 1/2 tlbicarbonaat
  • 1/2 tl(zee)zout
  • 1/2 tlbakpoeder
  • 1/4 cupcacaopoeder
  • 2 ellijnzaadmeel
  • 1/2 cupsuiker
  • 1/2 cupgrofgehakte zwarte chocolade
  • 1 tlvanille-extract
  • 2/3 cupplantaardige melk
  • 2 cupsbloemkool (of bevroren bloemkool die je laat ontdooien)


  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met plantaardige olie of margarine.
  2. Voeg de bloem, baksoda, het bakpoeder, zout, de cacao, het lijnzaad, de chocolade en suiker in een kom en meng goed.
  3. Mix de bloemkool, melk en het vanille extract tot en fluweelzachte vloeibare massa ontstaat. (geen brokjes!) Gebruik hiervoor een foodprocessor, blender of staafmixer.
  4. Voeg het vloeibare mengsel bij het droge mengsel en meng tot een deeg.
  5. Giet het deeg in de bakvorm en bak in de oven gedurende 30 minuten of tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen.
  6. Snij in plakjes en serveer met je favoriete topping (ijs, fruit, slagroom, chocoladesaus …) of eet gewoon zo uit het vuistje!.
  7. Smakelijk!

Andere recepten