recept van 01 feb.

Boekweitpannenkoeken

Ingredienten (2 persoNEN)


  • Voor de pannenkoeken
  • kaneel
  • 120 gboekweitbloem
  • 1 blikkokosmelk
  • 25 gkikkererwtenbloem
  • 1limoen
  • grote snuifzout
  • Voor de hartige variant
  • 180 ml rode bietensap (kan ook water of plantaardige melk zijn)
  • 1/2 - 1 tl komijn
  • 180 mlwater
  • een snuifjecayennepeper
  • 1,5 elplantaardige olie
  • 1 fijngesnedenlente-uitje of 1 el sesamzaadjes
  • Voor de zoete variant
  • 60 mltahin
  • 2 el suiker
  • 1,5 tldille
  • 1/2 tlvanille
Pannenkoeken

  1. Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken en voeg er de hartige of zoete ingrediënten bij. Meng alles tot een glad beslag en bak er pannenkoeken van.
Vulling zoet

  1. Zet een blik kokosmelk enkele uren in de koelkast.
  2. Schep er de kokosroom uit (het harde deel dat zich bovenaan in het blik bevindt, het vloeibare gedeelte kan je eventueel gebruiken in het pannenkoekendeeg) en klop het op met de geraspte schil van 1 limoen, 1/4 tl vanille en 1 tot 2 el zoetstof, bijvoorbeeld: rijststroop, agave of bloemsuiker.
  3. Garneer met vers fruit
Vulling hartig

  1. Maak een tahinsaus van 60 ml tahin, het sap van 1/2 citroen, een flinke snuif zout, 1/4 tl paprikapoeder, 1/8 tl cayenne, 1,5 tl gedroogde dille en water (toevoegen tot je de gewenste dikte bekomt).
  2. Garneer met groentjes zoals komkommer, fijne plakjes biet, spinazie en kiemen.

Tips:

  • Bron: EVA-Magazine 65
  • Fotografie: Taieb Gottiti
  • Foodstyling: FoodLove
  • Recept: Barbara Geeroms

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten