recept van 10 jan.

Broccoli-pesto met volkoren pasta

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 280 gongekookte volkoren pasta
  • 1 handjevolverse basilicum
  • 1 handjevolrucola
  • 1/2 gekookte of gestoomde broccoli
  • 1 teentjelook
  • sap van halve citroen
  • 120 mlolijfolie
  • 70 gwalnoten
  • 30 - 40 gedelgistvlokken (en een paar eetlepels als garnering)
  • zout en peper naar smaak


  1. Kook de pasta in kokend water met een scheutje olijfolie.
  2. Doe alle andere ingrediënten samen in de foodprocessor en mix tot je een smeuïge pesto-massa krijgt of gebruik een staafmixer. Als je pesto te droog is voeg er tijdens het mixen wat water of extra olijfolie aan toe.
  3. Schik de pasta en schep er de verse pesto over. De pasta warmt de pesto zelf op maar heb je het liever wat warmer kun je de pesto nog even opwarmen in de microgolf.

Andere recepten