recept van 11 okt.

Cannelloni met spinazie en champignons

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • Voor de tomatensaus:
  • 150 gtofu
  • 2 blikkengepelde tomaten
  • 25 gcashewnoten
  • 1/2 elbruine suiker
  • 1ajuin
  • 1/4 tlzout
  • 1 teentjelook
  • een snufjetijm, rozemarijn, oregano en basilicum
  • 1 elolijfolie
  • 1 klein teentje look
  • 1/4 à 1/2citroen (naar smaak)
  • chilivlokken
  • 1/2 tlzout
  • Voor de vulling
  • peper
  • 250 gspinazie (mag diepgevroren)
  • 1 eledelgistvlokken (optioneel)
  • 150 gchampignons
  • 8cannelloni


  1. Maak de tomatensaus door alle ingrediënten een kwartiertje samen te laten sudderen op een zacht vuurtje. (Plet of snijd de gepelde tomaten fijn.)
  2. Stoof de spinazie 5 minuutjes in een pot tot hij helemaal geslonken is. Laat uitlekken in een zeef.
  3. Hak de uitjes en de look fijn en bak ze in olijfolie op een zacht vuurtje tot ze glazig zijn.
  4. Snijd de champignons in fijne stukjes en bak tien minuutjes mee.
  5. Blend ondertussen alle overige ingrediënten en doe deze bij de ui en champignons.
  6. Laat nog vijf à tien minuten verder sudderen.
  7. Voeg de uitgelekte spinazie toe.
  8. Breng de vulling verder op smaak met peper, zout en citroensap.
  9. Vul de cannellonirolletjes met de vulling en leg ze zij aan zij in een ovenschaal.
  10. Overgiet met de tomatensaus.
  11. Bak in de oven volgens de instructies op de verpakking van de cannelloni.

Tips:

  • Vind je geen cannellonirolletjes? Gebruik dan gewone lasagnevellen. Kook ze tot ze plooibaar zijn, bestrijk met de vulling en rol ze op
  • Dit is een recept van Elisabeth op haar blog Plantbased.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten