recept van 02 mei

Capellini met raketsla, gegrilde courgette, citroen en groene olijven

Ingredienten (2 persoNEN)


  • Voor de gegrilde courgetteplakken:
  • 300 g courgette
  • sap van ½ citroen
  • ½ dlolijfolie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • peper en zout
  • Voor de capellini met raketsla:
  • 200 g capellini
  • 20 g amandelschilfers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene chilipeper, ontpit
  • 4 ontpitte groene olijven
  • 300 g courgette, grof geraspt
  • 50 g raketsla, grof gehakt
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout
Bereiding courgetteplakken:

  1. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dikke schuine plakken.
  2. Maak een marinade door de olijfolie te vermengen met het citroensap, de knoflook, peper en zout.
  3. Leg de courgettestukken 15 minuten in de marinade.
  4. Haal de courgette uit de marinade en bewaar de marinade.
  5. Gril de courgetteplakken in een grillpan of bak ze in een pan.
Bereiding capellini en afwerking:

  1. Breng gezouten water aan de kook en kook de capellini gaar. Giet ze af.
  2. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
  3. Hak de knoflook met het chilipepertje en de groene olijven.
  4. Bak het groene-olijvenmengsel enkele minuten in de olijfolie.
  5. Voeg de geraspte courgette toe en laat ze even meebakken.
  6. Roer de gekookte pasta en het marinadevocht door de geraspte courgette.
  7. Voeg de raketsla toe, stoof alles nog even, kruid met peper en zout en strooi de amandelschilfers over de pasta.
  8. Verdeel de gebakken courgetteplakken over de pasta.

Tips:

  • Bron: dit is een recept van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit 'La cucina verde', M-Books | Standaard Uitgeverij, 2017.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten