recept van 06 sep.

Caribische pompoen-kikkererwten curry

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 500 gpompoen naar keuze
  • 1prei
  • 150 gzilvervliesrijst
  • 1rode paprika
  • 1/2 blikkokosmelk
  • 1 blikkikkererwten van 400 g
  • 1 elolie
  • 2 elrode currypasta
  • 1ajuin


  1. Snijd de pompoen open, haal de pitten eruit met een lepel en snijd in grove blokken. Kook de pompoen 20 minuten gaar.
  2. Kook de rijst in 400 ml water gedurende 8 minuten. Voeg daarna ¼ blik kokosmelk toe en roer goed. Voeg eventueel extra vocht toe en laat nog 6 minuten zachtjes koken.
  3. Snipper de ui, snijd de prei in ringen en de paprika in grove blokjes. Verhit de olie in een wokpan en bak de ui, prei en paprika 2 minuten.
  4. Giet de kikkererwten en pompoen af en voeg die samen met de currypasta en 1/4 blik kokosroom toe. Roer goed en zet het vuur laag.
  5. Verdeel de rijst over twee borden en schep de curry eroverheen.

Tips:

  • Vegetarische kipstukjes smaken in deze curry ook erg lekker! Je vindt ze tegenwoordig in veel supermarkten (Albert Heijn, Delhaize, Carrefour, Colruyt...). De bekendste zijn die van De Vegetarische Slager, Greenway en Garden Gourmet.
  • Rode currypasta vind je in de Aziatische afdeling van de meeste supermarkten. Ook in de Wereldwinkel of biowinkel zijn te koop. Of ga eens naar een Aziatische supermarkt voor de authentieke versie. Let op de ingrediënten, niet alle curry's zijn vegetarisch.
  • Dit is een recept van Lisa Steltenpool op haar website.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten