recept van 05 apr.

Chili sin carne

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • 1 pakje'Hobbit' seitangehakt (200 g)
  • 200 grijst
  • 1 groterode ui
  • 1/2rode chili
  • 200 gpaprika
  • 3 - 4teentjes look, geperst
  • 1 tlkomijnpoeder
  • 1 tlkorianderpoeder
  • 2 tlmild paprikapoeder
  • een snuifjecayennepeper
  • een snuifjekaneel
  • 3tomaten
  • 500 gtomatenblokjes
  • 10 clrode wijn of water
  • 1 eltomatenconcentraat
  • 1 blikadukibonen of rode bonen (400 g)
  • 100 gmais
  • 50 gwalnoten
  • 100 mlplantaardig yoghurt (ongezoet)
  • 1/2 - 1limoen, uitgeperst
  • een bosjekoriander
  • olijfolie
  • peper en zout
  • platbrood, optioneel


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui en de chili fijn en de paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een grote stoofpot. Bak de rode ui en de chili een paar minuten aan tot wanneer de ui glazig is. Voeg de geperste look, de paprika en alle kruiden toe en bak even mee aan. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg deze samen met het seitan gehakt en bak aan.
  2. Voeg de tomatenblokjes, het water of de rode wijn en het tomatenconcentraat toe. Meng goed, voeg peper en zout toe en laat minstens een half uur pruttelen. Roer regelmatig om. Proef de chili en kruid bij. Voeg aan het einde de gespoelde adukibonen, de maïs en de walnoten toe en warm even mee op. Meng de plantaardige yoghurt met limoensap, peper en zout naar smaak.
  3. Serveer met rijst, platbrood, verse koriander en de limoenyoghurt.

Andere recepten