recept van 18 jan.

couscous van bloemkool met cranberry's en hazelnoten

Ingredienten (4 personen)


  • 500 gbloemkoolroosjes
  • 100 gquinoa
  • 75 ghazelnoten
  • 75 gcranberry's, gedroogd
  • 1 bosjekoriander
  • 6 elolijfolie
  • 2 elcitroensap
  • 2 tlmosterd
  • peper en zout


  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en rasp deze fijn. Dit kan je doen in een foodprocessor of in een blender. Met een gewone rasp gaat ook, maar dan duurt het wat langer.
  3. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn. Roer regelmatig.
  4. Snijd de koriander fijn.
  5. Voeg de olie, citroen, mosterd, zout en peper samen tot een dressing.
  6. Meng alle ingrediƫnten.

Andere recepten