recept van 14 mrt.

Couscoussalade met boerenkool

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 300g(spelt)couscous
  • 2 elolijfolie
  • 100gfijngesneden boerenkool
  • 1 el citroensap of azijn
  • 1 kleinerode ui
  • snufjezout en peper
  • 2 teentjesknoflook
  • 3 elpompoenpitten
  • 6zongedroogde tomaten
  • 350mlkokend water


  1. Snijd de uit en de knoflook fijn en doe ze in een grote schaal.
  2. snijd ook de zongedroogde tomaten fijn. Indien ze niet op olie zijn, voeg ze dan toe bij de knoflook en ui. zijn ze wel op olie, houd ze dan nog even opzij.
  3. Doe de de azijn of het citroensap en de olie erbij. gebruik 1 el olie minder indien je zongedroogde tomaten op olie gebruikt;
  4. Kruid met peper en zout.
  5. doe vervolgens ook de couscous in de schaal en roer alles even heel goed door.
  6. Giet dan het kokende water erbij en roer nog een keer door. Dek af met een deksel of bord en laat 10 minuten staan.
  7. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  8. Haal na 10 minuten rusten het deksel of bord af de schaal en roer de couscous nog een keer door.
  9. Voeg de boerenkool (en eventueel de zongedroogde tomaten indien deze op olie zijn) toe en schep deze door de couscous.
  10. Strooi er als laatste de geroosterde pompoenpitten over.
  11. Lekker met geroosterde zoete aardappel en een schep verse hummus!

Andere recepten