recept van 05 dec.

Curry met bloemkool en pompoen

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • 450gpompoen
  • 150glinzen
  • 300gbloemkool
  • 1 kleine ui, gesneden
  • 2 teentjesknoflook, gesneden
  • 2 elverse gember, geraspt
  • 1/2 tlkorianderzaadjes
  • 1/2 tl venkelzaadjes
  • 1 tlgaram masala
  • 1 tlkurkumapoeder
  • 1/2 tlkomijnpoeder
  • snufjecayennepeper
  • 1 blikkokosmelk (400 ml)
  • 3 handen tuinerwten uit de vriezer
  • paar snuffenzout en peper
  • verse koriander (garnering)
  • sojayoghurt (optioneel)
  • citroensap (optioneel)
  • gekookte rijst (optioneel)


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de pompoen in blokjes, leg op een bakplaat (of ovenrooster met bakpapier) en zet 20-25 minuten in de oven.
  3. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de bloemkool alvast in roosjes.
  5. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een pan (waar een deksel op kan) en bak de ui voor 4-5 minuten. Voeg de knoflook, gember, korianderzaadjes en venkelzaad toe. Bak dit 2-3 minuten mee.
  6. Voeg de bloemkool samen met 4 eetlepels water toe aan de ui-kruidenmix. Zet de deksel op de pan en laat de bloemkool 5 minuten stomen. Het maakt niet uit dat het water na 5 minuten nog niet helemaal is verdampt.
  7. Doe de garam masala, kurkuma, komijn en cayenneper bij de bloemkool en roer goed door. Schenk ook de kokosmelk erbij. Laat dit 3-4 minuten pruttelen. Voeg daarna de linzen, pompoen en tuinerwten toe en roer door. Laat nog 1-2 minuten staan zodat alles warm wordt, maar de pompoen niet te lang kookt. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer met verse koriander, Basmati rijst en een mix van sojayoghurt en citroensap.

Andere recepten