recept van 13 dec.

Curry van groene linzen met boerenkool

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 250 ggroene linzen
  • 1 tl verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 120 gsperziebonen, in stukjes van 2 cm
  • 1/4 tl kurkuma
  • 90 g boerenkool, dikke stelen en draden verwijder, blad fijngehakt
  • 1/2 tlcayennepeper
  • 1 middelgrotewortel, geschild en in 5 mm dikke plekken gesneden
  • 1 teenknoflook, gepeld en gekneusd
  • 1 tlgemalen komijnzaad
  • 2 tlgemalen korianderzaad
  • 3 el olijfolie of raapzaadolie
  • 1/4 tlkomijnzaad
  • 1 1/4 tl zout
  • 1 el gepelde, fijngesnedensjalotten
  • 2 el tomatenpassata


  1. Doe de linzen met de kurkuma en 11⁄4 liter water in een middelgrote pan en breng het aan de kook. Zet het deksel schuin op de pan en laat de linzen 20 minuten zachtjes koken. Voeg cayennepeper, bonen, boerenkool, koriander, wortel en zout toe. Roer alles door elkaar en breng het weer aan de kook. Zet het deksel schuin en kook nog 20 minuten.
  2. Maak intussen de currypasta: doe gember, knoflook, komijn en koriander in een kommetje. Roer er 1⁄2 dl water door.
  3. Giet de olie in een middelgrote koekenpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg als de olie heet is het komijnzaad toe, laat ze 5 seconden sissen en doe de sjalot in de pan. Roerbak tot hij lichtbruin is. Roer de currypasta door de inhoud van de koekenpan en bak zo’n 11⁄2 minuut tot de olie langs de rand zichtbaar is. Bak de tomatenpassata 1 minuut mee tot de olie weer langs de rand zichtbaar is.
  4. Voeg als de linzen gaar zijn de inhoud van de koekenpan eraan toe. Roer goed en laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken.

Tips:

  • Dit is een recept van Madhur Jaffrey uit haar boek Easy curry.
  • Serveer dit gerecht met rijst.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten