recept van 25 okt.

Dahlsoep van rode linzen en wortel

Ingredienten (2 persoNEN)


  • kokos- of zonnebloemolie
  • 3middelgrote uien (fijngehakt)
  • 4 à 5teentjes look (fijngehakt)
  • 2 elgember (fijngehakt)
  • 4wortels (fijngehakt)
  • 1 1/2 koprode linzen
  • 1 1/2 tlkomijn
  • 2 tlcurrypoeder
  • 1/2 tlcayennepeper
  • 1 tlpaprikapoeder
  • 4 eltomatenpasta
  • 2 lgroentenbouillon
  • verse koriander
  • citroen


  1. Verhit de ui, look en gember samen met wat olie in een grote soeppan op een zacht vuur.
  2. Voeg na 5 minuten de wortel toe en laat even stoven. Roer goed door elkaar en voeg na 5 minuten de rest van de ingrediënten toe (behalve de koriander en het citroensap). Laat 20 tot 30 minuten koken.
  3. Haal van het vuur af en mix de soep tot de gewenste dikte.
  4. Serveer met verse koriander en een schijfje citroen.

Andere recepten