recept van 11 jul.

Filosigaren met agavesiroop-aubergine

Ingredienten (2 personen)


  • 2aubergines
  • olijfolie (of kokosvet)
  • 3 elagavesiroop
  • halve tlkurkuma
  • halve tlraz-el-hanout
  • halve tlcayennepoeder
  • halve tlgemalen koriander
  • halve tlgemalen komijn
  • snuifjepeper en zout
  • 4-8 vellenfilodeeg
  • 2 elgesmolten plantaardige boter


  1. Schil de aubergine en snijd ze overlangs in vier plakken.
  2. Snijd elke plak in de breedte in fijne staafjes. Smelt wat kokosvet of olijfolie in de pan en doe daarin de aubergine met de kruiden. Laat de aubergine kleuren en voeg na een paar minuten eventueel wat extra vetstof toe.
  3. Bak op een medium tot hoog vuur verder tot ze gaar zijn (dit kan wel even duren), meng met de agavesiroop en laat afkoelen.
  4. De ene filo is de andere niet, als hij flinterdun is leg je er twee op elkaar met een laagje olie of boter ertussen.
  5. Snijd driehoeken uit het deeg, leg ze met de punt naar je toe en bestrijk met wat vet. Leg een opgehoopte soeplepel in het midden en bedek eerst met het puntje dat naar je toe ligt. Plooi nu verder toe alsof je een pakje maakt. En wederom.. smeren maar met dat vet.
  6. Bak zo’n 20 min tot ze mooi krokant zijn op 180 graden.
  7. Serveer als aperitiefhapje, bij een slaatje, als tussendoortje…

Tips:

  • Bron: Dit is een recept van he Gentse stadslandbouwcollectief Rooffood.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten