recept van 08 mrt.

Gebakken witte kool met champignons

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • 1/2 kleine (of 1 medium grote)witte kool in grote stukken gesneden
  • 500 gchampignons in schijfjes gesneden
  • 2uien, gesnipperd
  • 4 teentjeslook, geperst
  • 2 cmgember, geraspt
  • 200 gpassata
  • olijfolie
  • peper & zout
  • rijst


  1. Bak de uien en knoflook in een pan met een beetje olijfolie, laat garen tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de geraspte gember en de passata toe. Laat 2 minuutjes koken. Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op het pak.
  3. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
  4. Voeg de witte kool toe, meng alles goed onder, voeg ¼ glas water toe. Dek af en laat 10 minuutjes sudderen, voeg de champignons toe wanneer de witte kool zacht is. Roer alles goed onder en laat nog 5 minuten garen.
  5. Voeg nog peper en zout toe naar smaak, dien op met rijst.

Andere recepten