recept van 24 mei

Gevulde Koolrolletjes

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 6 grotekoolbladeren (bv. savooikool)
  • 150 g(volkoren) rijst, ongekookt
  • 75 gstudentenhaver, grof gehakt
  • 3 el ketchup
  • 2 handesvollente-ui, gehakt
  • peper en zout


  1. Bewerk de dikste nerven van de koolbladeren met een dunschiller.
  2. Blancheer de koolbladeren enkele minuten in een grote pot met gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en laat ze dan uitlekken.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Meng er de studentenhaver, ketchup en lente-ui onder.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Verdeel het rijstmengsel over de koolbladeren en rol deze op: vouw eerst de twee zijkanten naar binnen, daarna het onderste flapje en rol alles dan stevig op.

Andere recepten