recept van 11 apr.

Gevulde zoete aardappel met bieten-wortelsalade

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 3grote zoete aardappels
  • 500 gbietjes, voorgekookt
  • 300 gwortels
  • 1 bliklinzen
  • 50 grozijnen
  • een halvesinaasappel
  • 50 gwalnoten
  • 2 elbalsamicoazijn


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en snijd ze in de lengte bijna, dus net niet, doormidden. Prik er met een vork wat gaatjes in. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster (of bakplaat met bakpapier). Bak de aardappels 45 minuten.
  2. Rasp ondertussen de bietjes en wortels. Spoel de linzen. Roer deze samen met de rozijnen door de groenten. Voeg 2 eetlepels balsamicoazijn en het sap van een halve sinaasappel toe. Meng alles goed.
  3. Vul de zoete aardappels met de bieten-wortelsalade. Snijd de walnoten in stukjes en strooi die over de gevulde zoete aardappel.

Andere recepten