recept van 26 sep.

Italiaanse bonenschotel met oesterzwammen, prei en salie

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • 400 goesterzwammen
  • ongeveer 20 blaadjessalie
  • 4 takjesrozemarijn
  • 1/2 bosje peterselie
  • 400 g wit van prei
  • 400 ggare flageolets (bijvoorbeeld uit blik)
  • 1,5 dl sojaroom
  • olijfolie
  • peper en zout


  1. Snijd grote oesterzwammen in 4 stukken en kleine in 2 stukken. Hak de salie, de rozemarijnblaadjes en de peterselie fijn. Verhit wat olijfolie en bak de oesterzwammen op een heet vuur. Kruid met peper en zout. Schep ze uit de pan.
  2. Snijd de stukken prei in stukken van ongeveer 5 cm. Snijd de stukken in de lengte doormidden. Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de stukken prei kort op een heet vuur gaar. Temper het vuur en laat ze zachtjes verder garen met het deksel op de pan. Kruid met de rozemarijn, peper en zout.
  3. Verwarm intussen de oesterzwammen, de flageolets, de salie en de sojaroom in een aparte kookpot. Kruid met peper en zout.
  4. Schik de gebakken prei in stervorm op een schaal. Schep het oesterzwammen-bonenmengsel in het midden. Strooi de peterselie erover.

Tips:

  • Bij deze bonenschotel kan je nog witte rijst serveren. Dit is een recept uit 'Veggie voor Starters' van Miki Duerinck & Kristin Leybaert.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten