recept van 21 jun.

Kurkuma-quinoa met boerenkool, krieltjes, hennep & cashewnoten

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 200 gboerenkool
  • 1/2 tlvenkelpoeder (optioneel)
  • 150 gquinoa
  • 1 tlkurkuma
  • 8krieltjes
  • 1 elkokosolie
  • 2 handjescashewnoten (ongezouten)
  • arachideolie of olijfolie
  • peper en zout
  • 2 elhennepzaad
  • 1/2 tlpaprikapoeder


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de krieltjes en snijd ze in schijfjes.
  3. Doe de krieltjes in een ovenschotel, besprenkel ze met wat arachide- of olijfolie en kruid met wat peper, zout en een half theelepeltje paprikapoeder.
  4. Laat de krieltjes gedurende een 20-tal minuten garen in de oven.
  5. Breng de juiste hoeveelheid water aan de kook (ongeveer 2 hoeveelheden water voor één hoeveelheid quinoa). Doe de quinoa erbij wanneer het water kookt, samen met een theelepel kurkuma.
  6. Laat de quinoa 12 minuten koken op een laag vuurtje. Na 12 minuten zou al het water geabsorbeerd moeten zijn. Heb je nog water over, dan heb je teveel water gebruikt of dan is de quinoa nog niet gaar. Quinoa is klaar wanneer er een klein staartje uit de quinoa komt. Giet overig water dus af of laat de quinoa nog even verder koken.
  7. Verhit een eetlepel kokosolie in een pan.
  8. Wanneer de kokosolie heet is, doe je de fijngesneden boerenkool erbij. Roer dit af en toe om tot de boerenkool mals en donker gekleurd is. Kruid met peper, zout, en - indien gewenst - een half theelepeltje venkelpoeder.
  9. Verhit een droge pan op het vuur en doe de cashewnoten erin. Rooster de noten tot ze goudbruin kleuren. Roer regelmatig om.
  10. Wanneer de krieltjes gaar zijn kan je alles serveren; doe wat quinoa, boerenkool, krieltjes en cashewnoten in een diep bord en werk af met een eetlepel hennepzaad.

Tips:

  • Dit is een recept van Camille op haar blog Beets & Roots.
  • Vervang de boerenkool door een dubbele hoeveelheid spinazie.
  • Ook lekker als je rozijntjes (enkele minuten in kokend water geweekt) door de quinoa mengt.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten