recept van 21 feb.

Linzen kastanjesoep

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • 2 elolijfolie
  • 1witte ui
  • 1prei
  • 2 teentjesknoflook, fijngehakt
  • 200 gbruine linzen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,25 lwater
  • 125 ggekookte kastanjes (kant-en-klaar te koop)
  • 1 blokjegroentebouillon
  • 50 - 100 gzongedroogde tomaat
  • een paar takjeskrulpeterselie


  1. Snijd de prei en ui in dunne ringen.
  2. Zet een grote pan op middelhoog vuur en verwarm daarin 2 eetlepels olijfolie. Voeg de prei, ui en knoflook toe.
  3. Doe de linzen erbij en 2 laurierblaadjes.
  4. Giet er 1,25 liter water bij. Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook.
  5. Voeg na 20 minuten de grofgehakte kastanjes toe. Voeg 1 bouillonblokje toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen.
  6. Schep de soep in kommen en top af met zongedroogde tomaatjes en fijngehakte peterselie.



Andere recepten