recept van 11 mei

Malse muffin met courgette en chocolade

Ingredienten (2 personen)


  • 1courgette
  • 285 gspeltmeel
  • 60 gcacaopoeder (puur)
  • 1 tlbaking soda
  • 2 elstevia (optioneel)
  • 1 tlwijnsteenbakpoeder
  • 1 tlzout
  • 125 gagavesiroop
  • 115 gzonnebloemolie
  • 80 gpure chocoladedruppels
  • 3 elgebroken lijnzaad (voor de flax eggs)
  • 9 elwarm water (voor de flax eggs)


  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Was de courgette grondig onder stromend water en rasp fijn met een kaasrasp.
  3. Maak de flax eggs door drie eetlepels gebroken lijnzaad te mengen met negen eetlepels water te mengen. Het lijnzaad dikt in tot een papje dat perfect kan gebruikt worden in cakes, pannekoeken en koekjes.
  4. Meng in een grote kom goed het speltmeel, het cacaopoeder, de baking soda, de stevia, het wijnsteekbakpoeder en het zout.
  5. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet daarin de agavesiroop, de zonnebloemolie en de flax eggs. Klop grondig met een spatel tot de droge ingrediƫnten goed vermengd zijn met de natte. Voeg vervolgens de geraspte courgette en de chocoladedruppels toe en meng opnieuw grondig.
  6. Lepel het mengsel in muffinvormpjes en werk elke muffin af met wat extra chocoladedruppels.
  7. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips:

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten