recept van 16 mei

Marokkaanse wortel-kikkererwtensalade

Ingredienten (2 personen)


  • 3 elzonnebloemolie
  • 3 elsinaasappelsap
  • 1/2 tlmosterd
  • 1/2 tl honing of rijststroop
  • 200 gwortelen
  • 1appel
  • 10ontpitte zwarte olijven
  • een handvolverse koriander
  • 100 gkikkererwten (gekookt of uit blik)
  • 1 elsesamzaadjes
  • peper en zout


  1. Maak een dressing door de zonnebloemolie te vermengen met het sinaasappelsap, de mosterd en de honing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  2. Schil en rasp de wortelen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes. Snijd de olijven in ringen. Hak de koriander fijn.
  3. Vermeng alle ingrediƫnten.

Tips:

  • Deze frisse salade is heerlijk bij een tajine of couscous of gewoon als lunch met lekker brood.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten