recept van 02 aug.

Mexicaans kapsalon

Ingredienten (2 persoNEN)


  • Zoete aardappelfrieten:
  • Limoen-lookdressing:
  • 2 grote (500 g)zoete aardappelen, gewassen en in frieten gesneden
  • 200 gongezoete, plantaardige yoghurt
  • 2 tlpaprikapoeder (of 2 el polenta en 1 tl lookpoeder)
  • 2 yeentjeslook
  • Pico de gallo:
  • 1 elgeblende limoen
  • 4tomaten (zonder de pitjes)
  • 1 handvol (5 g)verse koriander
  • 1/2rode ui
  • Toppings:
  • 1jalapeno (zonder de pitjes)
  • 1avocado, in schijfjes gesneden
  • 2 teentjeslook
  • enkelelimoenpartjes
  • 2 handenvol (10 g) verse koriander
  • verse koriander (grofgehakt)
  • 2 elgeblende limoen
  • (optioneel) 1jalapenopeper, in ringen
  • 1/4 tltamari of sojasaus


  1. Mix alles voor de dressing tot een gladde saus. Zet in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat met bakpapier of -mat klaar.
  3. Meng de kruiden onder de zoete aardappelen (met paprika worden ze kruidig, met polenta zoet). Schud goed zodat alle frieten bedekt zijn. Verdeel ze in een laag over de bakplaat en bak ze krokant in 25 - 30 minuten.
  4. Maak de pico de gallo. Snijd de tomaten, rode ui, jalapeno, look en koriander fijn. Meng met de geblende limoen en de tamari.
  5. Verdeel de frieten over 2 borden. Bedek met de pico de gallo. werk af met avocadopartjes, verse koriander, limoen en jalapenopeper (optioneel, laat weg als je niet van pikant houdt). Besprenkel met de saus.

Andere recepten