recept van 08 feb.

mosterdsoep met croutons van pompoenpitten

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 2 elvegan boter voor bakken en braden
  • 2 elbloem
  • 3 - 4 elgrove mosterd
  • 1 litergroentebouillon
  • 3 tenenknoflook
  • 2aardappelen
  • 1rode ui
  • 1 pakjesoya cuisine
  • 1 handje(verse) peterselie
  • 1 handjepompoenpitten
  • eventueel wat suiker
  • eventueel wat bieslook


  1. Verwarm de groentebouillon tot het kookt.
  2. Snipper de knoflook en ui fijn. Fruit deze kort in een grote soeppan.
  3. Voeg de bloem toe en laat een minuut meebakken op een laag vuur zodat je een roux krijgt.
  4. Schep een soeplepel groentebouillon erbij. Roer tot het een glad mengsel wordt. Blijf dit herhalen tot alle bouillon op is.
  5. Snij de aardappels in kleine stukjes en laat meekoken tot ze zacht zijn.
  6. Roer de mosterd en de peterselie door de soep.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Voeg de soya cuisine toe en breng op smaak met peper en zout. Als je het gerecht wat bitter of pikant vindt, kan je het milder maken door er suiker door te mengen.
  9. Rooster een handje pompoenpitten kort in een droge pan.
  10. Serveer de soep en garneer met de croutons van pompoenpitten. Je kan ook wat peterselie en/of bieslook toevoegen als garnering.

Andere recepten