recept van 27 sep.

Ovenschotel met polenta

Ingredienten (4 persoNEN)


  • 1ajuin gesnipperd
  • 1 teentjeknoflook gesnipperd
  • 1/2chilipeper gehakt en eventueel ontpit
  • 2 stengelsbleekselder in stukjes
  • 250 gchampignons in kwartjes
  • 2trostomaten in stukjes
  • 200 g prei in ringen
  • 150 gtofugehakt
  • 6ontpitte, groene olijven in ringen
  • 1 elkappertjes
  • 75 gpolenta
  • 25 gedelgistvlokken
  • 1 dlsojaroom
  • 1 tltijm
  • 1/2 tlkomijnzaad
  • 1/2 lheet water
  • olijfolie
  • peper en zout


  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Stoof de ui, knoflook en het chilipepertje in wat olijfolie tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de selderij toe en laat hem even meestoven.
  4. Voeg de champignons toe en kruid met tijm, peper en zout.
  5. Voeg de tomaat, het gehakt, de olijven en de kappertje toe aan het champignonmengsel en laat alles een kwartiertje sudderen zonder deksel tot het meeste vocht verdampt is.
  6. Stoof ondertussen in een andere pan de prei in wat olijfolie gaar. Kruid de prei met komijnzaad, peper en zout.
  7. Strooi het maïsgriesmeel bij de prei en laat het even meebakken.
  8. Giet het hete water erbij en roer gedurende ongeveer 8 minuten tot alle griesmeelkorreltjes opgelost zijn.
  9. Roer de edelgistvlokken en de sojaroom door de polenta. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met het champignon-gehaktmengsel. Verdeel de polenta erover.
  10. Bak het gerecht 20 minuten in de oven.

Tips:

  • Dit is het Wereld Veggie Dag recept van dit jaar.
  • Het recept komt uit La Cucina Verde, het nieuwe kookboek van Kristin Leybaert en Miki Duerinck, geïnspireerd op de Italiaanse keuken.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten