recept van 11 okt.

Pad thai met broccoli

Ingredienten (4 persoNEN)


  • Voor het gerecht:
  • 125 grijstvermicceli
  • 2 elolijfolie
  • 2sjalotten
  • 4 teentjeslook
  • 1/2 tlgember
  • 125 ggefermenteerde tofu
  • 1/2 bliksojascheuten
  • een kleinebroccoli
  • peper en zout
  • Voor de saus:
  • 120 mlgroentenbouillon
  • 2 elsojasaus
  • sap van 1/2limoen
  • 2 elagavesiroop
  • 1 elpindakaas
  • Voor de garnituur:
  • 1/2limoen
  • 4 elverse bieslook


  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 6 minuten in gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Overgiet de rijstvermicelli met kokend water en laat 5 minuten trekken. Zet opzij.
  3. Meng alle ingredi├źnten voor de saus in een mengkom met behulp van een klopper.
  4. Warm olijfolie op in een pan en fruit de sjalotten samen met de look. Voeg ook de gember toe.
  5. Voeg de verkruimelde tofu toe samen met de broccoli. Laat het geheel enkele minuten bakken.
  6. Voeg de rijstvermicelli, de saus en de sojascheuten toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Verdeel over 2 borden en dien op met een limoenpartje en bieslook.

Andere recepten