recept van 28 jun.

Panqueques piquantes (maïs-jalapeñopannenkoekjes)

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 150 g tarwebloem
  • 1 elcitroensap
  • 75 gfijne polenta (maïsgries)
  • 3 elgesmolten, plantaardige margarine, plus extra om te serveren
  • 2 elfijne kristalsuiker
  • 100 gmaïskorrels, vers of diepvries
  • 2 tl no egg poeder (eiervervanger)*
  • 1/2 - 1jalapeñopeper, fijngehakt, plus wat extra ringetjes,
ter garnering
  • 1 tlbakpoeder
  • olijfolie
  • 1/2 tlzuiveringszout (natriumbicarbonaat)
  • ahornsiroop, om te serveren
  • zout
  • kokosspek (optioneel, online verkrijgbaar)
  • 375 ml sojamelk
Bereiding

  1. Meng de tarwebloem, polenta, no egg-poeder, bakpoeder, zuiveringszout en een snuf zout in grote kom goed door.
  2. Doe de sojamelk, citroensap en gesmolten margarine in een andere kom of mengbeker en roer het mengsel even door. Zet het 1 minuut opzij, zodat het dikker wordt.
  3. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet het soja- melkmengsel erin. Klop het geheel tot een glad beslag. Spatel de maïskorrels en de jalapeñopeper erdoor.
  4. Laat het beslag het liefst 30 minuten staan.
  5. Verhit een grote koekenpan op halfhoog vuur en vet hem in met olie. Giet wat beslag in de pan – maak het pannenkoekje zo groot als je wilt. Bak het tot er luchtbelletjes aan het oppervlak verschijnen. Keer de pannenkoek en bak het nog 1 minuut of tot de onderkant goudgeel is. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  6. Serveer de pannenkoekjes met ahornsiroop en een klontje margarine en garneer ze met wat ringetjes jalapeñopeper. Bestrooi ze eventueel met wat kokosspek, als je het op de kop hebt kunnen tikken. Zo serveren wij ze ook!


  1. (*) Bekendste merken: Organ No-Egg, of Ener-G Egg Replacer, verkrijgbaar in de biowinkel of online. Eventueel te vervangen door zelfde hoeveelheid aardappelzetmeel of maiszetmeel (maïzena).

Tips:

  • Dit is een gerecht van Shannon Martinez & Mo Wyse uit 'Eat vegan'. Good Cook B.V. ISBN: 9789461431707. Verkrijgbaar via deze link..

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten