recept van 24 aug.

Pasta pesto salade

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 3 handjescashewnoten, enkele uren geweekt in wat water
  • 1 busselradijsloof of spinazieblaadjes
  • 2 handjesrucola
  • 2 handjes basilicumblaadjes
  • 1/2 citroen (voor het sap)
  • 2 tenenknoflook
  • 2 eledelgistvlokken (optioneel)
  • peper en zout
  • 500 gpasta
  • 270 ghalf zongedroogde tomaatjes in olie


  1. Doe de geweekte cashews, het radijsloof, de rucola, de basilicumblaadjes, het citroensap, de olijfolie, de look, de edelgistvlokken, peper en zout in een blender en mix tot een romige pesto.
  2. Kook de pasta al dente en giet af. Laat even afkoelen tot hij lauw is.
  3. Meng de pesto onder de pasta.
  4. Voeg de kerstomaatjes (met hun olie!) toe aan het pasta-pestomengsel en meng goed onder mekaar.
  5. Giet de pastasalade in een grote schaal en laat volledig afkoelen.

Andere recepten