recept van 26 feb.

Pita Pizza

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • 4(spelt of volkoren) pita broodjes
  • 6zwarte olijven
  • 4 eltomatenpuree
  • 1/2rode paprika
  • 1 tlolijfolie
  • 1/2rode peper
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 handjepijnboompitten
  • 1 tlgedrooge Italiaanse kruiden
  • 2 eledelgistvlokken
  • 4kastanjechampignons
  • 1 handje rucola
  • 4artisjokharten


  1. Verwarm de over voor op 200°C
  2. Maak een saus door de tomatenpuree te mengen met de olijfolie, knoflookpoeder en gedroogde Italiaanse kruiden
  3. Snijd de champignons, rode peper en olijven in dunne plakken en de artisjokharten en paprika in blokjes
  4. Beleg ieder pita broodje met 1 el van de saus en verdeel de gesneden groenten over de bodems
  5. Bak de pita pizza's 10 minuten in de oven tot de randjes goudbruin zijn
  6. Rooster ondertussen de pijnboompitjes kort in een droge pan tot ze goudbruin kleuren
  7. Verdeel de pijnboompitjes, rucola en edelgistvlokken over de pita pizza's en serveer warm

Andere recepten