recept van 07 jun.

Pittige fair trade curry

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 1 pakjerode Fairtrade curry pasta
  • 2zoete puntparika's
  • 1/2 blikjeFairtrade volle kokosmelk
  • 120gFairtrade basmati rijst
  • anderhalveeetrijpe mango
  • 1-2 elhittebestendige olie om in te bakken


  1. Zet een grote pan/wok op het vuur en doe hier enkele eetlepels olie.
  2. Wanneer de olie goed verhit is, voeg je de currypasta toe. Roer goed door.
  3. Zet het vuur terug laag.
  4. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Schil de mango en snijd ook deze in stukjes.
  5. Wok de paprika's in de currypasta op hoog vuur.
  6. Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur middelhoog.
  7. Vul ondertussen een kookpot met water en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Blijf ondertussen de paprika's met kokosmelk en currypasta doorroeren.
  9. Zodra de rijst klaar is, voeg je de mango toe aan de curry en roer goed door.
  10. Giet de rijst af en laat 5 minuten rusten.
  11. Dien hierna de curry op samen met de rijst.
Tip

  1. Dit gerecht bevat geen proteïnebron. Voeg zelf nog (geroosterde) kikkererwten, noten, tofu en/of linzen toe als je dat wil.

Tips:

  • Dit is een recept van Sytse op zijn blog Het groene broertje.
  • Let op: water blust de pittigheid in je mond niet. Plantaardige melk wel.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten