recept van 20 sep.

Pizza met gekarameliseerde ui en vijgen

Ingredienten (4 persoNEN)


  • 2dadels, fijngesneden (of 2 tl esdoornsiroop)
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 2 tlsojasaus
  • 250 gwitte bonen
  • 120 mlplantaardige melk (ongezoet)
  • 5 elvoedingsgist (ookwel edelgist of gistvlokken genoemd)
  • 1/2 tlzout
  • 1/4 tlknoflookpoeder
  • 1/2 tlazijn
  • 2 tlolie
  • 4vijgen, in kwartjes gesneden
  • 4teentjes look, geperst
  • rozemarijn, vers of gedroogd
  • zwarte peper
  • grof zout
  • een handvolrucola
  • 2pizzabodems


  1. Haal de pizzabodems uit of maak ze zelf.
  2. Bak de uien in 1 el plantaardige olie tot ze glazig worden. Voeg de dadels toe, roer goed en laat enkele minuten karameliseren. Blus met de sojasaus en zet aan de kant.
  3. Mix alle ingrediënten voor de saus in de blender: witte bonen, plantaardige melk, voedingsgist, zout, lookpoeder, azijn en olie.
  4. Verwarm de oven voor op 250°C.
  5. Beleg de pizza: eerst de witte saus, dan de look, vijgen en gekarameliseerde uien. Besprenkel met rozemarijn, verse peper, grof zout en olijfolie. Bestrijk ook de korst van de pizza met olijfolie.
  6. Bak de pizza’s 12-15 min. Dien op met rucola.

Tips:

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten