recept van 08 nov.

Quiche met pompoen en prei

Ingredienten (2 persoNEN)


  • Voor het deeg
  • 300 gprei, in ringen
  • 150 gbloem
  • 300 gpompoen, in stukjes zonder schil
  • 5 elwater
  • 3 eledelgistvlokken
  • (zee)zout
  • 20 gpompoenpitten
  • olijfolie
  • 1 tlkomijn (of karwijzaad)
  • Voor de vulling
  • 300 gzijden tofu (silken tofu)
  • peper en zout
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de pompoenstukjes op een zacht vuurtje halfgaar in olijfolie met het deksel op de pan.
  3. Voeg de preiringen toe. Kruid de groenten met komijn of karwij, peper en zout.
  4. Kruid de zijden tofu met edelgistvlokken, peper en minstens een koffielepel zout. Mix de zijden tofu tot een gladde puree.
  5. Roer de zijden tofu door de groenten.
  6. Maak het deeg: meng het zout, het water en de olie met de bloem en kneed even tot alles goed vermengd is.
  7. Bestuif zowel het werkblad als de deegrol met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee.
  8. Verdeel de vulling over de taart, strooi er de pompoenpitten over en bak de taart 30 tot 35 minuten in de oven.

Tips:

  • Dit is een gerecht uit Vandaag Vegan! van Miki Duerinck & Kristin Leybaert. 2018 Manteau ISBN 9789022335536.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten