recept van 09 aug.

Quinoa-bonenburger met homemade Joppiesaus

Ingredienten (2 persoNEN)


  • Voor 6 burgers:
  • 80 gongekookte quinoa
  • 2 elketchup
  • 250 ggekookte zwarte bonen
  • 40 ghavermout
  • 2 elsojasaus
  • olie om in te bakken
  • 1 teentjeknoflook
  • Voor de saus:
  • 1 tlpaprikapoeder
  • 1kleine ui
  • 1 tlcayennepeper
  • 4 eleivrije mayonnaise / veganaise
  • 2 tlkomijnpoeder
  • 2 tlcurrypoeder
  • 1/2 elmosterd
Bereiding

  1. Kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking. Als de quinoa klaar is, giet je het af door een fijne zeef en pers je het water eruit.
  2. Voeg de zwarte bonen toe aan een keukenmachine en mix dit goed. Voeg nu alle ingrediƫnten samen in een grote kom en meng goed. Voeg als het mengsel te vochtig is wat extra havermout toe.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan. Neem 1/6 deel van het deeg en maak hier een bal van. Vorm de bal met je handen tot een burger. Bak de burger aan beide kanten krokant. Herhaal dit voor het overige beslag.
  4. Maak de Joppiesaus door de ui heel fijn te snijden en te mengen met de eivrije mayonaise / veganaise en de curry. Voeg een eetlepel toe aan elke burger.

Tips:

  • Serveer de burgers los of op een burgerbroodje met tomaat, sla en mosterd.
  • Dit is een recept van Lisa Steltenpool op haar website

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten