recept van 22 nov.

Raapjes gevuld met kastanjes en paprikasaus

Ingredienten (4 persoNEN)


  • 8raapjes
  • 2uien
  • 80 gkastanjes, voorgekookt
  • 2 teentjeslook
  • 1 elpeterselie
  • 2rode paprika's
  • 2 dlgroentebouillon
  • 2 dlsojaroom
  • 2 elverse dille (of 1 el gedroogde)


  1. Kook de raapjes in 20 à 25 minuten bijna gaar. Hol ze uit en hak de vulling fijn.
  2. Stoof ui en look samen met de fijngehakte raapjesvulling. Kruid af met peterselie en roer er fijngehakte kastanjes door.
  3. Vul de raapjes en verwarm verder in de oven op 180° voor 20 minuten.
  4. Stoof de paprika's. Voeg bouillon toe en room en laat koken tot alles zacht is. Mix tot een saus en kruid met dille.
  5. Serveer de raapjes met de saus.

Andere recepten