recept van 04 jul.

Sambal Terong

Ingredienten (2 personen)


  • 8rode chilipepers
  • 6tenen look
  • 4 aubergines
  • 1limoen
  • peper en zout
  • arachideolie


  1. Snijd de pepers in stukjes en doe ze in een keukenrobot samen met de gepelde tenen look, het sap van één limoen, een flinke scheut arachideolie, peper en zout. Mix dit op de hoogste stand gedurende één minuut. Je hebt nu sambal.
  2. Snijd de boven- en onderkant van de aubergines. Snijd ze daarna in hun lengte in plakken van één centimeter dik. Snijd deze plakken vervolgens in lange slierten.
  3. Verhit een wokpan met een flinke scheut arachideolie en roerbak er de slierten aubergine in. Kruid goed af met peper en zout en voeg nog twee keer al roerend een scheut arachideolie toe.
  4. Roerbak de aubergines goudbruin en giet er daarna de sambal bij. Roer alles goed door mekaar en serveer.

Andere recepten