recept van 02 nov.

Snelle curry met bloemkool, aubergine en ananas

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 1 stukjeverse gember (fijn gesneden)
  • 2 teentjesknoflook (fijn gesneden)
  • 1 grote bosui (gesneden)
  • 100 mlgroentenbouillon
  • 1/2bloemkool (in roosjes)
  • 1/2aubergine (in blokjes)
  • 6sperziebonen (door midden gesneden)
  • 200 mlkokosmelk
  • 1/2 à 1 elrode currypasta of currykruiden
  • 1 tlsojasaus
  • snuifjesuiker
  • 3 schijfjesananas (in stukjes gesneden)
  • gekookte rijst voor 2 personen


  1. Verhit een scheutje olie in een kleine soeppan of grote wok. Bak de gember, knoflook en bosui voor 3 minuutjes.
  2. Voeg de bouillon, bloemkool, aubergine en sperziebonen toe. Breng de bouillon aan de kook en laat 5 minuten zacht pruttelen tot de groenten wat zachter zijn geworden.
  3. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta, sojasaus, suiker en ananas toe. Breng dit opnieuw aan de kook en laat net zo lang staat totdat de bloemkool gaar is.
  4. Eet met gekookte rijst, bosui, gesneden peterselie of koriander en rode chilivlokken.

Andere recepten