recept van 12 sep.

Spaanse stoofschotel

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 300 gveggie worsten (bijvoorbeeld van Quorn)
  • 2 elolijfolie
  • 2uien, in kleine stukjes gesneden
  • 2knoflookteentjes, geplet
  • 1 rode paprika (van zaadjes ontdaan en in stukjes gesneden)
  • 1groene paprika (van zaadjes ontdaan en in stukjes gesneden)
  • 100 gzoete maïs
  • 1 tlgerookte paprika (facultatief)
  • 2 tlmild chilipoeder
  • 100 mlappelsap
  • 400 gtomaten (uit blik)
  • 150 mlgroentebouillon
  • 400 gcannellinibonen uit blik (uitgelekt)
  • 1 bosbladpeterselie, fijngehakt


  1. Verwarm 1 eetlepel van de olie in een grote braadpan en bak de Quorn worsten gedurende 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Verwijder de pan en zet ze opzij om af te koelen. Snijd daarna de worsten diagonaal in 5 stukken.
  2. Giet de resterende olie in de pan en bak de uien en look tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de paprika’s toe en blijf verder bakken gedurende 3-4 minuten. Een beetje bouillon of water toevoegen verhindert dat de groenten aan elkaar kleven.
  3. Meng de zoete maïs, de paprika en het chilipoeder en kook gedurende 2 minuten alvorens het appelsap toe te voegen.
  4. Voeg de tomaten, de bouillon, de bonen en de gesneden worsten toe en kruid af om op smaak te brengen.
  5. Zet een deksel op de pan en laat koken gedurende 10 minuten alvorens met peterselie af te werken.

Andere recepten