recept van 21 mrt.

Spaghetti bolognese

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 250 gspaghetti of capellini
  • olijfolie
  • 2uien
  • 3 teentjeslook
  • peper
  • 1/2 -1 tlcayennepeper (naar wens)
  • 1 tlgedroogde basilicum
  • 1 tlgedroogde oregano
  • 1paprika
  • 2wortels
  • 1 bakjechampignons
  • 2 eltomatenconcentraat
  • 800 mlpassata
  • 1 pakjeseitangehakt (of 200 g rode linzen)


  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Neem een kookpot voor de saus en zet deze op een matig vuur. Giet er wat extra vierge olijfolie in.
  2. Schil de uien en snipper ze fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Stoof ze in de warme olijfolie, roer af en toe.
  3. Voeg de peper, oregano, gedroogde basilicum en cayennepeper erbij, roer even door elkaar en laat dit ongeveer een minuutje opwarmen.
  4. Snijd ondertussen de paprika, wortels en champignons in kleine stukjes en voeg ze toe aan de ui.
  5. Doe de linzen, tomatensaus en het tomatenconcentraat erbij en roer goed door elkaar. Laat dit minstens een half uur pruttelen tot de linzen gaar zijn (als je seitangehakt gebruikt is het sneller klaar).
  6. Proef de saus en kruid naar smaak bij. Serveer met wat geroosterde pijnboompitten, olijven, verse basilicum, edelgist en/of vegan geraspte kaas.

Andere recepten