recept van 08 feb.

Tajine van dadels, vijgen en kaneel

Ingredienten (4 persoNEN)


  • 6wortels
  • 3 rodepuntpaprika's
  • 450 gzoete aardappel
  • 450 gbutternutpompoen
  • 350 gaardpeer
  • 1rode ui
  • 18dadels (ontpit)
  • 18vijgen (gedroogde)
  • plantaardige boter
  • 1 tlwitte peper
  • 1 tlgemberpoeder
  • 1 tlkaneel
  • 0,5 tlkurkuma
  • een snufje saffraan
  • 1 tlagave- of ahornsiroop
  • 5 dlwarm water
  • zout
  • 90 gamandelen
  • 2 elsesamzaad
  • couscous


  1. Schil de groenten en snijd ze in grove stukken.
  2. Leg ze in lagen op de bodem van de tajine met de dadels en vijgen bovenop. Leg bovenop klontjes boter. Heb je geen tajine? Gebruik dan een grote pot die lang op een laag vuurtje mag staan. De bedoeling is dat je groenten lang en zachtjes pruttelen.
  3. Meng de specerijen en de agave- of ahornsiroop en roer onder het warme water. Overgiet de groenten met deze mix.
  4. Zet het deksel op de tajine en laat langzaam garen. Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op het pak.
  5. Rooster de amandelen en sesamzaadjes goudbruin. Garneer het gerecht met de noten en de couscous.

Tips:

  • Dit is een recept van Renate van het restaurant Qarfa.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten