recept van 18 okt.

Tarte tatin van knolgroenten

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 3 elolijfolie
  • 4 teentjeslook
  • 175 ggele biet
  • 1 rolbladerdeeg
  • 175 gsjalotten
  • Karamel:
  • 1 tlvenkelzaad
  • 40 gsuiker (of ahornsiroop)
  • 175 gprei
  • 1 elwater
  • 175 gwortelen
  • 20 gplantaardige vetstof
  • 175 gpastinaak
  • 1 elrode wijn-azijn
  • 1 tlkoriander


  1. Snij de groenten in grove stukken. Schep ze om met olie en specerijen, peper en zout en bak 30 minuten goudbruin in de oven op 180°C.
  2. Voeg nu de fijngesneden look en rondjes prei toe en bak nog 10 minuten mee.
  3. Maak ondertussen de karamel: doe alle ingrediënten in een steelpan en verhit tot er een goudbruine karamel ontstaat.
  4. Doe de karamel in een ovenschaal. Verdeel de groenten erover en leg er tenslotte het bladerdeeg op. Rol de randen iets onder de groenten.
  5. Bak 10 à 15 minuten in de oven.

Andere recepten