recept van 26 feb.

Vegan stoofvlees

Ingredienten (3-4 persoNEN)


  • 2 elolijfolie
  • 2uien, grof gesneden
  • 400 gseitan ((of een andere vleesvervanger naar keuze. Zoals de Chick Pieces natuur van Greenway. Die benaderen de bite van vlees het best)
  • 2laurierblaadjes
  • 1 elProvençaalse kruiden
  • 1 sneebrood
  • 2 elmosterd
  • 2 dlgroentebouillon
  • 1/2 literbruin bier
  • 2 sneetjes peperkoek (in stukjes)
  • bruine suiker (optioneel)


  1. Verhit de olijfolie in een ruime pot.
  2. Bak hierin de uien tot ze helemaal bruin en zacht zijn.
  3. Bak ondertussen de seitan of de Chick'Pieces of een andere vleesvervanger aan in een aparte pan.
  4. Voeg de gebakken seitan, de laurier en kruiden toe aan de uien.
  5. Roer om en giet er de groentebouillon bij.
  6. Smeer de mosterd op het brood en voeg dit toe aan het geheel. Laat het stoofpotje een uurtje sudderen. Dit kan je best een dag op voorhand doen zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  7. Voeg de dag zelf het bier en de peperkoek bij de stoverij en laat alles op een zacht vuurtje zonder deksel inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Als je van zoet houdt, roer er dan vlak voor het serveren wat bruine suiker door.

Tips:

  • Als je seitan gebruikt, weet dan dat de ene seitan de andere niet is. De kwaliteit kan erg verschillen van merk tot merk. Experimenteren is de boodschap grin.

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten