recept van 15 nov.

Volkoren pasta met broccoli-pesto

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 2 1/2 kopvolkoren pasta
  • 1/2 kopverse basilicum
  • 1/2 koprucola
  • 1/2 kop gekookte of gestoomde broccoli
  • 1 teentjelook
  • citroensap (van 1/2 citroen)
  • 1/2 kopolijfolie
  • 1/2 kop walnoten (kan ook met pijnboompitjes of hazelnoten)
  • 1/2 kopedelgistvlokken (en enkele lepels als garnering)
  • zout en peper naar smaak


  1. Kook de pasta in kokend water met een scheutje olijfolie.
  2. Doe alle andere ingrediënten samen in de foodprocessor en mix tot je een smeuïge pesto-massa krijgt. Als je pesto te droog is, voeg er dan tijdens het mixen wat water of extra olijfolie aan toe.
  3. Schik de pasta en schep er de verse broccoli-pesto over. De pasta warmt de pesto wat op, maar als het je het liever wat warmer hebt, kun je de ze nog even opwarmen in de microgolf.

Andere recepten