recept van 24 sep.

Warme Siciliaanse koolsalade met kappertjes, zongedroogde tomaatjes en lookcroutons

Ingredienten (2 personen)


  • 500 gwitte kool
  • 100 gkappertjes, uitgelekt
  • 100 gzongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 1 elbalsamicoazijn
  • restje brood
  • 2 tenenknoflook
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie (je kunt ook de olie van de zongedroogde tomaatjes gebruiken)
  • 1 eloregano
  • 500 gpasta (optioneel)
  • 1 blokgerookte tofu, in stukjes (optioneel)


  1. Snijd de witte kool in stukjes van 2 cm.
  2. Laat in een brede, lage pot 2 el olijfolie heet worden.
  3. Voeg de witte kool toe met de oregano en pers er een teen knoflook over. Roerbak even.
  4. Voeg de zongedroogde tomaten en de kappertjes toe en laat vervolgens op een laag vuur afgedekt 20 minuten sudderen.
  5. Kook ondertussen de pasta gaar als je die gebruikt. Als je tofu gebruikt, bak dan de tofublokjes goudbruin en kruid met veel zout en peper. Zet opzij.
  6. Snijd het brood in blokjes. Laat 2 el olijfolie heet worden in de pan, pers de knoflook en laat even fruiten. Voeg het brood toe en roerbak gedurende 5 minuutjes of tot de stukjes goudbruin zijn.
  7. Blus de kool met de balsamicoazijn, breng op smaak met peper en zout en meng er eventueel de pasta en de gerookte tofublokjes onder. Serveer met de croutons.

Andere recepten