recept van 04 okt.

Zoete-aardappel-pinda-stoofpot

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 1 elolie
  • 1zoete aardappel, in stukjes gesneden
  • 1/2witte ui, in stukjes gesneden
  • 1/2 bliktomatenblokjes
  • 1 teentjegeperste knoflook
  • 2,5 elnaturel pindakaas (liefst 100 % pinda's)
  • 1 tlkomijnpoeder
  • 400 mlgroentebouillon
  • 1 tlkaneelpoeder
  • 1/2 blikkikkererwten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 handverse spinazie
  • 1medjool dadel (of 1/2 el basterdsuiker)
  • 200 grijst


  1. In een grote pan, verhit de olie op middelmatig vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en roer dit 5 minuten.
  3. Voeg de komijnpoeder en kaneelpoeder toe en bak dit nog even mee.
  4. Voeg de paprika, dadels, zoete aardappel en tomaten met sap toe, zet het vuur iets hoger.
  5. Doe wat zout en peper erbij terwijl het aan de kook raakt.
  6. In een aparte kom, meng 250 ml van de groentebouillon met de pindakaas en roer dit totdat er geen klontjes meer zijn.
  7. Doe dit mengsel bij de groentes en laat dit met de overige bouillon ongeveer 25 min pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is (misschien duur het nog wat langer bij jou).
  8. Tot slot, doe de gewassen kikkererwten en spinazie erbij en kook dit totdat de spinazie zacht is geworden. Zo nodig, doe er nog wat peper en zout bij.
  9. Serveer met de gekookte rijst.

Andere recepten