recept van 26 jul.

Zomerminestrone

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 1ui, gensipperd
  • 150 ggare witte bonen (mag uit blik)
  • 2teentjes look, geperst
  • 2 eltomatenpuree
  • 2wortels, in reepjes
  • 75 gvermicelli
  • 1venkelknol, in stukjes
  • 1 elanijszaad
  • 3aardappelen, in stukjes
  • 2 lwater
  • 3tomaten, in stukjes
  • peper en zout
  • 1/2courgette, in stukjes
Bereiding

  1. Stoof de ui goed gaar en voeg de knoflook toe.
  2. Voeg de wortelreepjes toe en stoof ze beetgaar.
  3. Voeg de venkel, de aardappelen, de tomaten en het anijszaad toe en laat de groenten 5 minuten stoven.
  4. Giet het water over de groenten, breng het aan de kook en laat de soep 15 minuten koken.
  5. Voeg de courgette, de bonen en de tomatenpuree en de vermicelli toe en kruid met peper en zout.
  6. Laat de soep nog 5 minuten koken.
Lekker met toastjes met courgettepesto

  1. Voor 4 personen: 8 toastjes-100g courgette, in stukken- 25 g gistvlokken- 50g pijnboompitten-peper en zout.
  2. Mix de courgette samen met de gistvlokken en de pijnboompitten. Kruid de pesto met peper en zout. Besmeer de toastjes met de pesto.

Tips:

  • Dit is een gerecht van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit 'La cucina verde'. M-Books | Standaard Uitgeverij, 2017. ISBN: 9789022333679. Foto: Heikki Verdurme

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten