recept van 23 aug.

Zomers stoofpotje met aardappelgnocchi

Ingredienten (2 persoNEN)


  • 75 gprinsessenboontjes, in twee
  • 1/2chilipepertje, gehakt en eventueel ontpit
  • 1/2ui, in ringen
  • 75 g gare witte of rode bonen (mag uit blik)
  • 1teentje knoflook, gesnipperd
  • 200 gaardappelgnocchi (mag vacuüm verpakt)
  • 1/2venkel zonder stelen, in stukken
  • 5ontpitte, zwarte olijven, gehalveerd
  • 1/2gele paprika, in reepjes
  • 1/2portie saffraan
  • 2tomaten, in kleine stukjes
  • een scheutje witte wijn
  • 75 gbloemkool, in roosjes
  • olijfolie
  • 75 gcourgette, in stukken
  • peper en zout
Bereiding

  1. Kook de boontjes 7 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
  2. Stoof de ui gaar in wat olijfolie. Voeg de knoflook en het pepertje toe.
  3. Voeg de venkel en de paprika toe en stoof ze mee.
  4. Voeg de tomaten, de witte wijn en de saffraan toe. Laat alles 10 minuten stoven.
  5. Voeg de bloemkool en de courgette toe.
  6. Voeg de witte of rode bonen, de gnocchi en de olijven toe.
  7. Laat alles zachtjes stoven tot de gnocchi en de groenten gaar zijn.
  8. Voeg de prinsessenboontjes toe en breng het gerecht op smaak met zout en eventueel peper.

Tips:

  • Dit is een gerecht van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit 'La cucina verde'. M-Books | Standaard Uitgeverij, 2017. ISBN: 9789022333679. Foto: Heikki Verdurme

 

Ontdek nog veel meer recepten op de site van EVA

Andere recepten